Connect
with us



 

Bahan-Bahan

Untuk pes cili:
10 ulas bawang putih, dikisar
3 sudu besar halia, dikisar
4 bawang sederhana, dikisar
1 cawan ikan bilis, direndam dan dikisar
1 ½ cawan serbuk cili
1 cawan empingan cili
½ cawan cuka
¼ cawan air
⅓ cawan sos ikan
6 kiub Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI®
¼ cawan madu
1 kubis besar, dicincang kasar
1 lobak putih, dihiris atau dipotong dadu daun bawang

Cara Memasak

1. Dalam mangkuk, gaul sebati bawang putih, halia, bawang serta ikan bilis.

2. Seterusnya, tambahkan serbuk cili, empingan cili, cuka, air, sos ikan, Kiub Pati Ikan Bilis MAGGI® dan madu. Kacau sehingga ia menjadi pes.

3. Masukkan kubis, lobak merah, lobak putih dan daun bawang ke dalam mangkuk, masukkan pes cili dan gaul kesemua bahan-bahan sehingga rata.

4. Setelah selesai, masukkan kimchi ke dalam bekas dan tekan sehingga padat.

5. Pastikan bekas ditutup rapat dan simpan kimchi di dalam peti sejuk.

6. Kimchi boleh terus dinikmati atau diperap beberapa hari sebelum dihidang.

Shop Maggi® now