Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 6 pax   Cooking duration: 45 minit

Ingredients

500 g dada ayam, dipotong dadu
1 sudu teh MAGGI® CukupRasa™
2 sudu besar minyak jagung
1 biji bawang Holland, dipotong dadu
4 ulas bawang putih
  Rempah (atau anda boleh beli rempah campuran Kabsa)
1 sudu besar serbuk ketumbar
1 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh serbuk kayu manis
1 sudu teh bunga cengkih
1 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh serbuk bawang putih
1 sudu teh serbuk halia
1 sudu teh serbuk buah pala
  Bahan untuk nasi:
700 ml air
500 g beras basmathi, dibasuh dan ditapis
1 helai daun pandan
3 sudu besar Sos Tomato MAGGI®
2 kiub Kiub Stok Ayam MAGGI®

Preparation

  1. Ayam dipotong dadu dan diperap selama 30 minit bersama MAGGI® CukupRasa™. Ketepikan.
  2. Panaskan kuali, tuang 2 sudu besar minyak jagung dan tumis bawang Holland dan bawang putih.
  3. Kemudian, masukkan ayam dan taburkan kesemua rempah.
  4. Di dalam periuk nasi elektrik, masukkan beras, daun pandan, Sos Tomato MAGGI® dan Kiub Stok Ayam MAGGI®. Tuangkan air dan kacau sebati.
  5. Selepas itu masukkan ayam tadi ke dalam nasi.
  6. Biarkan sehingga ia masak sempurna di dalam periuk nasi tadi.
  7. Hidangkan bersama salad serta sambal pedas, dan ianya sedia untuk dinikmati bersama keluarga!

Nutritional Info

Energy 425 Kalori

Protein 25g

Fat 7g

Carbs 68g

Shop Maggi® now

Connect
with us