Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 8 pax   Cooking duration: 1 jam (Kukus), 10 minit (Masak)

Bahan-Bahan

1 kg Kaki ayam, dikukus
A:  
1 sudu besar Minyak masak
1 buku Bawang putih, dicincang halus
5 tangkai Daun ketumbar
20 biji Cili, dicincang halus
5 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
   
B (Sayuran):  
10 biji Air perahan limau
1 helai Cili besar merah, sebagai hiasan
3 helai Daun bawang, sebagai hiasan


 

 

Cara Memasak

  1. Kukus kaki ayam selama 1 jam.
  2. Selepas selesai kukus, panaskan kuali dan masukkan minyak masak. Tumis bawang putih dan cili yang telah dicincang tadi selama 1 minit.
  3. Kemudian masukkan kaki ayam, air perahan limau dan daun ketumbar.
  4. Selepas itu, masukkan MAGGI® CukupRasa™ dan gaul sehingga rasanya sebati.
  5. Masukkan daun bawang dan cili besar merah sebagai hiasan.

Info Nutrisi

Energy 166.6 Kcal

Protein 17.5g

Fat 7.6g

Carbs 7.5g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami