Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 6 pax   Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

500 g Ikan tilapia, dipotong kecil
A (dicincang halus):  
30 g Halia
20 g Bawang putih
50 g Bawang merah
B:  
3 cm Lengkuas, hiris nipis
2 batang

Serai, hiris nipis

1 kuntum Bunga kantan, di potong kecil
100 g Daun kesum, daun sahaja
10 g

MAGGI® CukupRasa™

10 biji

Cili padi

200 g Daun ubi kayu, daun sahaja

Cara Memasak

  1. Gaulkan ikan bersama semua bahan A, B dan separuh daun ubi kayu.
  2. Masukkan semua bahan ke dalam periuk yang berpenutup, susun baki daun ubi di atas.
  3. Masakkan dengan api sederhana sehingga wap timbul dari celah tudung.
  4. Kecilkan api dan reneh selama 5 minit.
  5. Padamkan api dan biarkan selama 10 minit sebelum dihidang.

Info Nutrisi

Energy 157.2 Kcal

Protein 18.1g

Fat 1.7g

Carbs 17.6g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami