Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

500 g paha ayam tanpa tulang, dipotong kecil
50 ml minyak masak untuk menggoreng
2 sudu besar serbuk kunyit
1 sudu kecil lada putih
1 biji telur
4 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar MAGGI® CukupRasa™

Cara Memasak

  1. Selepas ayam dibuang tulangnya, bilaskan dengan air sejuk. Kemudian, ayam dipotong kecil.

  2. Gabungkan serbuk kunyit, lada putih, telur, tepung jagung dan MAGGI® CukupRasa™ dalam satu mangkuk. Ini merupakan bahan perapan.

  3. Kemudian, lumurkan dan perapkan ayam dengan bahan perapan tadi. Ketepikan selama 1 jam.

  4. Setelah diperap, panaskan kuali.

  5. Masukkan minyak dan tunggu hingga panas.

  6. Sebaik saja minyak menjadi panas, masukkan ayam dan goreng sehingga rangup (masukkan 6 ketul dalam satu masa).

  7. Sungguh sesuai dihidangkan bersama Nasi Goreng.

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami