Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 4 pax   Cooking duration: 35 minit

Bahan-Bahan

500 gm isi paha ayam, dipotong kecil
2 sudu besar Sos Tiram MAGGI®
1 sudu kecil kunyit
100 ml minyak
1 biji bawang merah, dihiris
2 ulas bawang putih, dihiris
2 biji cili padi, dibelah
2 helai daun limau purut
2 batang serai, diketuk
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
50 gram kacang panjang, dipotong 1 ½ inci
50 gram lobak merah, dipotong panjang 1 ½ inci
50 gram kobis bunga, dipotong kecil

Cara Memasak

  1. Dalam mangkuk, gaulkan ayam, kunyit dan Sos Tiram MAGGI®.

  2. Perapkan selama 15–20 minit sementara, menyediakan bahan yang seterusnya.

  3. Panaskan minyak, tumiskan ayam yang diperap sehingga separuh masak.

  4. Masukkan bawang merah, bawang putih, cili padi, daun limau purut serai.

  5. Masukkan kacang panjang, lobak merah dan kobis bunga, gaulkan semua bahan sehingga masak.

  6. Masukkan MAGGI® CukupRasa, tumiskan dengan manggunakkan api kecil sehingga semuanya sebati.

  7. Hidang panas-panas.

Cadangan Hidangan:
Hidang dengan buah-buahan

Info Nutrisi

Tenaga 170.4Kcal

Protin 25.9g

Lemak 2.3g

Krab 8.1g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami