Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

A:  
500 gm Dada ayam, dipotong kecil
3 sudu besar Sos Tiram MAGGI®
½ sudu kecil Lada putih
  Minyak jagung, untuk digoreng
B:  
200 gram Nestum
½ cawan Tepung gandum
1 ½ cawan Tepung jagung
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
4 biji Telur, dipukul
C:  
2 sudu besar Butter
2 biji Cili padi merah, dihiris
2 tangkai Daun kari
1 sudu besar Nestum®

Cara Memasak

1. Dalam mangkuk, gaulkan ayam, lada putih dan Sos Tiram MAGGI®.(Perap 30min)

 

2. Perapkan ayam selama 15 –20 minit. Sementara itu sediakan bahan seterusnya.

 

3. Panaskan minyak, asingkan nestum, telur. Campurkan tepung gandum, tepungjagung dan MAGGI®CukupRasa™ didalam satu mangkuk.

 

4. Celupkan ayam yang diperap ke dalam telur, campuran tepung, telur dan nestum. Gorengkan dengan api yang kecil supaya nestum tidak cepat hangus. Ulang sehingga habis.

 

5. Di dalam periuk lain, panaskan butter dan tumiskan bahan B sehingga wangi dan masukkan ayam gaulkan sebentar dan taburkan nestum. Padamkan api dan hidang panas.

 

TIP: Tambahkan sedikit mentega untuk enakkan lagi.

Info Nutrisi

Energy 231 Kcal

Protein 27g

Fat 7g

Carbs 15g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami