Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 20 minit

Bahan-Bahan

A:  
300 g isi ayam tanpa tulang dan dikerat kiub kecil
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
1 cawan tepung gandum
½ cawan tepung jagung
1 telur
2 sudu kecil minyak
2 ulas bawang putih, dicincang
B:  
3 sudu kecil jus lemon
2 sudu kecil gula
200 ml air
1 sudu kecil kicap cair
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
2 sudu kecil tepung jagung
1 sudu besar air

Cara Memasak

  1. Potong ayam dalam saiz kecil dan gaul dengan MAGGI® CukupRasa™.
  2. Panaskan minyak. Ambil mangkuk, campurkan tepung gandum dan tepung jagung. Pukul telur dalam mangkuk lain.
  3. Celup ayam dalam tepung dan kemudian telur dan tepung kembali. Goreng dalam minyak hapus sehingga kuning keemasan. Ulang hingga selesai.
  4. Kemudian, panaskan kuali, tuang minyak dan tumis bawang hingga wangi. Masuk bahan-bahan B, biar merenih 1 minit dan tuang tepung jagung untuk pekatkan sos.
  5. Hidangkan panas-panas.

TIPS: Gantikan teknik goreng minyak hapus dengan gril atau goreng minyak sedikit.

CARA PINTAR: Sediakan sos awal-awal untuk pendekkan masa memasak.

Info Nutrisi

Energy 349 Kalori

Protein 17g

Fat 9g

Carbs 50g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami