Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

500 gm dada ayam & peha ayam, dipotong kecil & dibuang kulit
3 sudu besar Sos Tiram MAGGI®
2 sudu kecil kunyit serbuk
¼ cawan minyak jagung
5 batang serai, diketuk
1 biji bawang merah, dihiris
3 tangkai daun kari
A: (Bahan dikisar)  
3 biji bawang merah
2 inci halia  
6 ulas bawang putih
100 gram cili kering, yang direndam
100 ml air
2 sudu kecil gula melaka
2 ½ sudu besar kicap manis
1 sudu besar Sos Tiram MAGGI®

Cara Memasak

1. Dalam mangkuk, gaulkan ayam, kunyit and Sos Tiram MAGGI®.

 

2. Perapkan selama 15 – 20 minit sementara, menyediakan bahan yang seterusknya.

 

3. Tumiskan bahan A sehingga pecah minyak, masukkan perapan ayam tumis sehingga ayam separuh masak.

 

4. Masukkan bahan yang selebihnya, gaulkan sehingga pecah minyak dengan api yang sederhana.

 

5. Hidangkan panas.

Info Nutrisi

Energy 160 Kcal

Protein 26g

Fat 4g

Carbs 5g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami