Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

500 gm dada ayam, dipotong kecil
2 sudu besar Sos Tiram MAGGI®
4 biji bawang kecil, ditumbuk
3 ulas bawang putih, ditumbuk
1 inci halia,ditumbuk
100 ml minyak
A: (Pounded/ blended)  
1 biji bawang merah, dikisar
2 ulas bawang putih, dikisar
20 batang cili kering, direndam dan dikisar
2 tangkai daun kari
1 helai daun pandan
2 biji pelage
1 biji bunga lawang
2 biji bunga cengkir
1 batang kayu manis
2 batang serai, diketuk
B:  
2 sudu besar tomato puree
1 sudu besar Sos Tomato Maggi®
4 sudu besar kicap manis
4 sudu besar kicap pekat
¼ cawan (4 sudu besar) air
2 sudu kecil gula Melaka
1 sudu besar Sos Tiram MAGGI®
1 biji bawang Holland, dihiris
1 biji tomato, dipotong berbaji
1 batang cili hijau, dibelah 2

Cara Memasak

1. Dalam mangkuk, gaulkan ayam, bahan yang ditumbuk dan Sos Tiram MAGGI®.

 

2. Perapkan selama 15 – 20 minit sementara, menyediakan bahan yang seterusknya.

 

3. Panaskan minyak, tumiskan bahan A sehingga wangi dan pecah minyak.

 

4. Masukkan perapan ayam, tumiskan sehingga ayam menjadi separuh masak.

 

5. Masukkan baahan B, gaulkan sehingga sebati dan masak.

 

6. Masukkan bahan hiasan dan tumis selama seminit. Hidangkan panas.

Info Nutrisi

Energy 236 Kcal

Protein 26g

Fat 8g

Carbs 15g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami