Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 6 pax   Cooking duration: 2 jam (termasuk masa perapan)

Bahan-Bahan

½ cawan minyak jagung
500 gm Isi ayam, di potong kecil
2 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
A:  
1 ulas bawang besar, kisar
2 sudu besar halia, kisar
4 ulas bawang putih, kisar
2 batang serai, kisar
50 ml air
½ cawan cili kisar
B:  
1 sudu besar MAGGI® CukupRasa™
2 sudu besar Sos Cili MAGGI®
3 sudu besar Sos Tomato MAGGI®
100 ml air
C:  
4 tangkai cili merah, belah 2 dan potong 4
100 gm daun bawang, hiris 5 cm
2 ulas bawang besar, dipotong berbaji
1 biji tomato, dipotong berbaji

Cara Memasak

  1. Perapkan ayam dengan serbuk kunyit dan MAGGI® CukupRasa™
  2. Panaskan minyak, gorengkan ayam.
  3. Guna minyak yang sama, tumis bahan A hingga wangi dan pecah minyak.
  4. Masukkan bahan B dan ayam, gaul mesra dan masak hingga isi ayam mengecut
  5. Masukkan bahan C, gaul dan reneh sehingga kuah menjadi agak pekat.

Info Nutrisi

Energy 241 Kcal

Protein 22g

Fat 13g

Carbs 9g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami