Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 4 pax   Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

200 gram Bihun, direndam & ditapis
A:  
4 sudu besar Minyak jagung
5 ulas Bawang putih, dicincang
1 sudu besar Udang kering, ditumbuk
100 gram Udang
100 gram Sotong
3 sudu besar Air
B:  
100 gram Lobak, disagat
100 gram Sawi
100 gram Taugeh
C:  
1 ½ sudu besar MAGGI® CukupRasa™
3 sudu besar Air
1 ½ sudu besar Cuka
Hiasan:  
  Cili padi merah + kicap manis
  Bawang goreng
  Limau kasturi, dipotong dua

Cara Memasak

  1. Panaskan minyak di dalam kuali besar. Masukkan bahan A dan goreng selama 5 minit.
  2. Tambah air agar bahan tidak hangit.
  3. Masukkan bihun dan bahan B. Masak selama 3 minit.
  4. Lazatkan dengan MAGGI® CukupRasa™.
  5. Tuang air untuk melembutkan bihun.
  6. Masukkan cuka dan kacau rata.
  7. Hidangkan panas-panas berserta hiasan.

Tips: Rendam taugeh di dalam air ais supaya segar & tahan lama.

Info Nutrisi

Energy 340 Kcal

Protein 11g

Fat 8g

Carbs 56g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami