Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 20 minutes

Bahan-Bahan

400 gram bihun kering, direndam dalam air & 2 sudu kecil serbuk kunyit
A:  
3 liter air
1 biji bawang merah, dibaji
2 kuntum bunga lawang
1 batang kayu manis
300 gram daging lembu
200 gram tulang lembu
5 sudu besar minyak jagung
B: (dikisar)  
2 biji bawang merah
6 biji bawang putih
2 inci halia
2 pek (50gram) rempah sup
2 tangkai serai, dihancurkan
3 sudu besar MAGGI CukupRasa
Dihidangkan dengan:  
  Limau kasturi
  Daun bawang
  Hirisan daging lembu (direbus dan dibuang air)
  Tauhu goreng
  Taugeh
  Sambal

Cara Memasak

1. Di dalam periuk, masukkan bahan A dan biarkan ia mendidih atas api sederhana sehingga daging lembu dimasak sehingga sempurna.

 

2. Keluarkan daging lembu, ketepikan dan biar sejuk. Hiriskan daging untuk dihidangkan kemudian.

 

3. Di dalam kuali, panaskan minyak dan masukkan bahan B. Tumiskan sehingga minyak pecah.

 

4. Campurkan pes ke dalam stok daging, kacau dan biarkan ia mendidih.

 

5. Didihkan sup sehingga sebati dan rempahkan dengan MAGGI CukupRasa.

 

6. Hidangkan bihun dengan sup panas dan kondimen.

Info Nutrisi

Energy 100 Kcal

Protein 5g

Fat 4g

Carbs 11g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami