Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 6 pax   Cooking duration: 15 minit

Bahan-Bahan

10 ekor Ikan kembung (sederhana besar), dibersihkan
A:  
2 ½ cawan Tepung beras
½ cawan Tepung gandum
1 biji Telur
½ sudu kecil Kapur makan
1 sudu kecil Serbuk kunyit
2 cawan Air
2 sudu besar MAGGI® CukupRasa™
  Minyak untuk digoreng

Cara Memasak

  1. Campurkan kesemua bahan A, gaulkan rata.
  2. Sementara itu, panaskan minyak.
  3. Masukkan ikan ke dalam adunan tepung.
  4. Jika minyak panas, gorengkan sehingga ikan masak dan luar adunan kekuningan.

Tips di Dapur : Ikan boleh ditukar kepada sayuran atau bahan lain untuk menjadi adunan rangup.

Tips Nutrisi : Pastikan minyak betul-betul panas bagi mengelak penyerapan minyak berlebihan.

Info Nutrisi

Energy 189 Kcal

Protein 21g

Fat 10g

Carbs 3.6g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami