Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 4 pax   Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

A:  
250 gram Kuey teow
½ sudu kecil Kicap pekat
½ sudu besar Minyak jagung
B: (Kuah)  
1 sudu kecil Minyak jagung
2 ulas Bawang putih, dicincang
50 gram Udang
50 gram Sotong
50 gram Lobak merah, dihiris
50 gram Kailan, dihiris
300 ml Air
2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
2 sudu besar Tepung jagung, dilarut dengan air
1 biji Telur

Cara Memasak

  1. Warnakan kuey teow dengan kicap pekat.
  2. Dalam kuali, panaskan minyak jagung dan masukkan kuey teow. Angkat dan letak di dalam pinggan.
  3. Panaskan minyak jagung. Masukkan bawang putih, udang dan sotong. Masak seketika.
  4. Masukkan kailan, lobak merah dan air.
  5. Masukkan MAGGI® CukupRasa™ dan larutan tepung jagung.
  6. Apabila kuah memekat, tambahkan telur.
  7. Tuang kuah ke atas kuey teow. Hidangkan panas.

Tips: Gaul kuey teow dan kicap pekat sebelum menggoreng.

 

Gandingan: Betik, hirisan cili hijau dan teh o limau.

 

Info Nutrisi

Energy 160 Kcal

Protein 9g

Fat 4g

Carbs 22g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami