Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 45 minutes

Bagus Diketahui

Untuk sajian seimbang sekeluarga, tambahkan bayam atau terung dalam lasagna untuk kandungan serat yang lebih.

Bahan-Bahan

1 Paket kepingan lasagne
Untuk sos daging:  
4 Ulas bawang putih
2 bawang
300g daging cincang
2 Sudu Besar Sos Cili MAGGI®
1/4 Cawan puri tomato
1 Kiub Kiub Ayam MAGGI®
250g ayam
Untuk sos keju:  
30g mentega
30g tepung
300ml susu skim
80g keju mozzarella rendah lemak
1 Sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
1 Sudu kecil oregano kering
1/4 Cawan mozzarella rendah lemak untuk hiasan

Cara Memasak

  1. Mula-mula, sediakan sos daging. Goreng bawang putih dan bawang sehingga wangi sebelum menambah daging cincang.
  2. Masak daging sehingga perang dan tambah sos cili, puri tomato, kiub pati ayam dan air. Biarkan ia reneh selama kira-kira 10 minit.
  3. Seterusnya, sediakan sos keju. Dalam kuali yang berasingan, kacau mentega ke dalam tepung sehingga menjadi sedikit coklat. Kemudian, tambah susu, mozzarella dan MAGGI® CukupRasa ™. Kacau sehingga sos menjadi pekat.
  4. Susun kepingan lasagne dalam kuali penaik, lapiskan satu-satu dengan sos daging dan sos keju.
  5. Ulangi langkah ini sehingga semua bahan-bahan telah digunakan dan taburkan oregano dan sedikit lagi mozzarella di atas.
  6. Bakar dalam ketuhar selama 35-40 minit pada suhu 180 ℃. Biarkan ia sejuk sebelum dipotong.

Info Nutrisi

Energy 266 kalori

Protein 25g

Fat 10g

Carbs 19g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami