Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 40 minit

Bagus Diketahui

Kenali kaedah memasak rendah lemak seperti menggunakan gelombang mikro, membakar, memanggang atau membakar, dan anda dapati bahawa kaedah ini menyajikan makanan bukan sahaja yang rendah lemak kerana ia memerlukan sedikit atau tiada minyak tetapi ia juga menyerlahkan kelazatan sajian tersebut.

Bahan-Bahan

400g daging lembu cincang tanpa lemak
1 bawang besar, dipotong dadu
2 Ulas bawang putih, cincang
1 Cawan campuran sayur-sayuran, dibilas dan dikeringkan
1 Biji telur
4 Keping roti mil penuh
1/2 Cawan Sos Tomato MAGGI®
1 Sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
2 Sudu kecil mustard
1 Sudu kecil paprika
  garam dan lada secukup rasa
Untuk Menyadur:  
1/4 Cawan sos tomato
1 Sudu besar mustard
1 Sudu kecil gula perang
1 Sudu kecil cuka
2 Cawan kacang hijau, dimasak

Cara Memasak

  1. Kisar roti, bawang putih dan bawang.
  2. Campurkan dengan sayur campur, daging cincang, telur, MAGGI® CukupRasa ™, paprika, mustard dan sos tomato.
  3. Masukkan ke dalam bekas membakar roti dan bakar pada 200 ℃ selama 40 minit.
  4. Campurkan bahan-bahan untuk menyadur dan sapu pada lof daging sebelum dipotong. Senduk sesudu kacang hijau dan hidangkan bersama lof daging.

Info Nutrisi

Energy 189 kalori

Protein 19g

Fat 5g

Carbs 17g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami