Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 4 pax   Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

7 sudu besar Minyak masak
300 gram Daging, dipotong dadu
A: (Kisar)  
10 biji Bawang merah
2 ulas Bawang putih
3 sudu besar Cili boh
B: (Campur)  
1 sudu besar MAGGI Sos Cili™
2 sudu besar MAGGI® Sos Tomato™
1 sudu besar MAGGI® CukupRasa™
3 sudu besar Kicap manis
C:  
100 gram Lobak merah, disagat pendek
100 gram Sawi
400 gram Mi kuning
100 gram Taugeh
Hiasan  
  Cili merah, dihiris
  Limau kasturi, dipotong dua

Cara Memasak

  1. Tumiskan bahan A hingga pecah minyak.
  2. Masukkan daging dan masak seketika.
  3. Masukkan bahan B. Kacau rata.
  4. Masukkan lobak merah dan sawi. Kacau.
  5. Masukkan mi dan taugeh. Gaul hingga masak.
  6. Hidangkan panas.

Tips: Daging boleh digantikan dengan makanan laut atau ayam.

 

Gandingan: Sirap limau ais, buah-buahan seperti oren, epal, tembikai susu atau jambu.

Info Nutrisi

Energy 421 Kcal

Protein 22g

Fat 13g

Carbs 54g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami