Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

200 gram Udang, dibuang kulit dan bersihkan. Lebihan kulit udang disimpan
1 liter Air
4 sudu besar Minyak masak
A: (bahan dikisar)
2 ulas Bawang merah
3 ulas Bawang putih
1 inci Halia
2 batang Serai
50 gram Cili kering (yang telah direndam)
¼ cawan Udang kering, direndam
B:  
1 liter Air
500 ml Air rebusan udang, yang dikisar dengan
200 gram Keledek, dipotong ketul dan direbus
3 sudu besar MAGGI® CukupRasa™
¼ cawan Sos Tomato MAGGI®
C:  
2 paket Mi kuning, direndam dan dicelur dengan air panas sekejap
400 gram Sawi, dicelur
3 keping Tauhu putih, dipotong dan digoreng
200 gram Taugeh, dicelur
3 biji Telur, direbus
5 biji Limau kasturi, dipotong dua
2 tangkai Cili merah untuk hiasan

Cara Memasak

  1. Rebuskan kulit udang bersama 1 liter air. Kisarkan kulit bersama air rebusan dan tapiskan.
  2. Rebuskan keledek, kisarkan keledek bersama sedikit air rebusan udang. Ketepikan.
  3. Di dalam periuk, tumiskan bahan A sehingga pecah minyak.
  4. Masukkan air rebusan udang dan air ke dalam kuah. Masukkan keledek yang sudah dikisar. Kacau sehingga kuah sedikit pekat. Masukkan Udang.
  5. Masukkan MAGGI® CukupRasa™ dan Sos Tomato MAGGI®.

Info Nutrisi

Energy 310 Kalori

Protein 20g

Fat 18g

Carbs 35g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami