Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 30 minit

Bahan-Bahan

2 kentang russet
30g mentega
100ml susu skim
1 Sudu kecil MAGGI® CukupRasa ™
   
Untuk isi:  
2 bawang putih, dicincang
1 bawang besar, dipotong dadu
1 lobak merah, dipotong dadu
1 cendawan cawan, dipotong dadu
2 cili padi
250g daging cincang
1 Kiub Kiub Ayam MAGGI®
4 Sudu besar Sos Tomato MAGGI®
2 tomato
50ml air

Cara Memasak

  1. Hiris kentang dan rebus selama 8 minit sehingga lembut.
  2. Sementara itu, tumis bawang putih, bawang, lobak merah, cendawan dan cili sehingga lembut sedikit.
  3. Masukkan daging cincang, kiub stok, sos tomato dan tomato segar. Tuangkan sedikit air dan biarkan ia reneh selama 10 minit.
  4. Lenyek kentang dengan mentega, susu dan MAGGI® CukupRasa ™.
  5. Letakkan isi yang telah disediakan ke dalam bekas ramekins, tambahkan kentang lenyek dan bakar dalam oven, di bahagian atas pada 180 ℃ selama 10 - 15 minit.

Info Nutrisi

Energy 340 kalori

Protein 31g

Fat 12g

Carbs 27g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami