Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 6 pax   Cooking duration: 20 minit

Bahan-Bahan

A: (Dikisar)
   
3 nos

Bawang besar

6 ulas Bawang putih
3 cm Halia
2 cm Lengkuas
¼ cawan Pes cili
3 batang Serai
1/4 cawan Air
4 sudu besar Minyak masak
   
B:  
   
8 nos Bawang kecil, dihiris
3 ulas Bawang putih, dihiris
3 batang Serai, dihiris
4 keping Daun limau purut, dikoyak 
2 Helai Daun kunyit, dihiris
250gram Dada ayam, dipotong dadu
250gram Peha ayam, dipotong kecil
1 tbsp MAGGI® CukupRasa™
40gram Gula melaka
   
C:  
   
200 ml Air
200 ml Santan
50g of Kerisik

 

Cara Memasak

  1. Kisarkan bahan A sehingga halus, tumis tanpa minyak sehingga sedikit kering.
  2. Masukkan minyak, tumis sehingga sedikit pecah minyak. 
  3. Masukkan bahan B, gaulkan rata. Masak sehingga ayam sedikit empuk.
  4. Masukkan Bahan C, renehkan sehingga ayam kuah menjadi pekat. Sedia dihidangkan.

Info Nutrisi

Energy 420 Kcal

Protein 20.5g

Fat 22.1g

Carbs 34.8g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami