Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 2 pax   Cooking duration: 20 minit

Bahan-Bahan

1 biji keledek, direbus dan dilenyek
A:  
300 gram kepingan salmon,
1 sudu besar Sos Tiram MAGGI
½ sudu kecil kepingan cili
B:  
½ batang lobak merah
½ floret brokoli, dipotong floret
100 gram bayam kecil, dicuci dan ditos
5 biji ceri tomato, dibelah dua

Cara Memasak

  1. Didihkan air dalam periuk dan masukkan keledek.
  2. Sambil itu, perap salmon dengan Sos Tiram MAGGI dan kepingan cili. Biar 15-20 minit.
  3. Uji jika keledek telah empuk, cucuk dengan garfu. Jika telah lembut, lenyek dan ketepikan.
  4. Panaskan kuali dan goreng salmon dengan 1 sudu kecil minyak, Salmon akan keluarkan minyak semasa masak. Masak 3 minit setiap bahagian atas dan bawah salmon.
  5. Guna kuali sama dan baki minyak untuk menggoreng sayur bagi mendapat rasa enak semula jadi.
  6. Hidang panas-panas.

Info Nutrisi

Energy 401 Kcal

Protein 35g

Fat 17g

Carbs 17g

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami