Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Number of pax: 6 pax  

Bahan-Bahan

2 sudu besar Minyak masak
A:  
100 g Bawang kecil, dihiris
4 pek MAGGI® Pes Sambal Tumis
400 g Dada ayam, dibersihkan & dipotong
   
B  
100 ml Air
2 sudu kecil Jus asam jawa
2 sudu kecil Gula

Cara Memasak

  1. Panaskan minyak, tumiskan bawang kecil sehingga layu.
  2. Masukkan MAGGI® Pes Sambal Tumis, gaulkan rata masak selama 1 minit sehingga pecah minyak.
  3. Masukkan ayam, gaul rata hingga ayam berubah warna putih, tumis seketika.
  4. Tuangkan air ke dalam tumisan sambal ayam, biarkan ia reneh sebentar. (1 minit)
  5. Masukkan gula dan air asam, gaulkan rata. Reneh selama 3 minit.
  6. Hidang panas-panas.

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami