Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
 

Bahan-Bahan

5 liter air
4 biji buah pear kuning China, di potong dan dibuang biji
20g badam China dipotong
10 kurma merah, dibuang biji
1kg /seekor ayam kampung dibersihkan
3 kiub stok ayam MAGGI®
1 tin abalone, dihiris
6 keping fish maw, direndam dalam air panas sehingga lembut

Cara Memasak

  1. Di dalam periuk sup, masukkan air dan seekor ayam. Biarkan ia mendidih sebelum memperlahankan api supaya ia merenih.
  2. Kemudian, masukkan air dan kacau bersama buah pear, kurma merah, kiub ayam dan fish maw. Tutup periuk dan biar ia merenih selama 2 jam.
  3. Tambahkan garam secukupnya dan abalone sebelum tutup api. Hiaskan dengan taburan daun bawang dan nikmati sup sementara masih panas. (kepah (pacific clams), asparagus laut dan bamboo fungus juga boleh ditambah sekali)

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami