Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
  Cooking duration: 25 minit

Bahan-Bahan

100 g brokoli, dipotong berbunga kecil & dicelur
100 g kubis bunga, dipotong berbunga kecil & dicelur
100 g lobak merah, dipotong berbunga kecil & dicelur
2 sudu kecil minyak jagung
3 ulas bawang putih, dihiris
8 keping cendawan shiitake kering, direndam hingga lembut & dikeringkan
8 keping kapis
2 sudu besar Stok Ayam Pekat MAGGI®
50 g umbi bunga lili, dipetik kelopaknya
2 sudu kecil buah wolfberry
2 sudu kecil Sos Tiram MAGGI®
¼ sudu kecil kicap pekat
1 sudu kecil tepung jagung dicampur
150 ml air

Cara Memasak

  1. Potongkan brokoli dan kobis bunga dalam bentuk berbunga kecil.

  2. Celur dan susunkan brokoli dan kubis bunga dalam pinggan.
  3. Panaskan kuali. Tumiskan minyak jagung, bawang putih, cendawan shiitake, kapis, Stok Ayam Pekat MAGGI®, umbi bunga lili dan buah wolfberry selama 3 minit atas api sederhana.
  4. Senduk keluar sayur yang telah digoreng dan letakkan bersama sayur yang telah dicelur.

  5. Gaulkan Sos Tiram MAGGI®, kicap pekat, tepung jagung dan 150ml air dalam mangkuk, masukkan dalam kuali dan renehkan selama 2 minit.

  6. Bila sos dah siap, tuangkan atas sayur-sayuran tadi.

  7. Lebih sedap jika disajikan dengan nasi panas dan daging goreng.

Jom Beli MAGGI®

Hubungi
kami