Connect
with us



4 pax   30 minit

Bahan-Bahan

500 gm Isi paha ayam, dipotong kecil
2 sudu besar Sos Tiram MAGGI®
1 sudu kecil Kunyit
100 ml Minyak
A:
1 biji Bawang merah, dihiris
2 ulas Bawang putih, dihiris
2 biji Cili padi, di belah
2 helai Daun limau purut
2 batang Serai, diketuk
1 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
B:
50 g Kacang panjang, dipotong 1 ½ inci
50 g Lobak merah, dipotong panjang 1 ½ inci
50 g Kobis bunga, dipotong kecil
1 biji Tomato, dipotong bebaji.
1 sudu kecil Sos ikan

Cara Memasak

1. Dalam mangkuk, gaulkan ayam, kunyit dan Sos Tiram MAGGI® (Perap 30min)

2. Perapkan selama 15 – 20 minit sementara, menyediakan bahan yang seterusnya.

3. Panaskan minyak, tumiskan ayam yang diperap sehingga separuh masak.

4. Masukkan bahan A, tumiskan sehingga semuanya sebati.

5. Masukkan bahan B, gaulkan kesemua bahan sehingga masak.

6. Hidangkan panas.

Kitchen Tip : Ayam boleh juga diperap tanpa kunyit semalaman sebelum memasak.

Info Nutrisi

Energy 265 Kcal

Protein 15g

Fat 13g

Carbs 22g

Shop Maggi® now